Veliko interesovanje Zlatiboraca za film “Zlatibor, planina bogova”, producenta Olivera Paunovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Povodom 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, Turistička organizacija Zlatibora i Opština Čajetina u kooprodukciji sa niškom produkcijskom kućom City Grupa snimili su kao poklon meštanima i gostima zlatne planine, dokumentarno-igrani film „Zlatibor, planina bogova“, koji je premijerno prikazan sinoć u prepunoj sali Kulturnog centra na Zlatiboru.

Ovaj film prikazuje svu lepotu ovih krajeva, ali i čuva za pokolenja duh Zlatiboraca koji neguju i brižljivo kroz bogatu istoriju čuvaju gostoljubivost koja je poznata od davnina.

Ovu istorijsko-turističku priču, po tekstovima Milisava R. Đenića i Snežane Đenić dočarali su pre svih glumci Narodnog pozorišta iz Užica.

Prvi među jednakima i jedan od najpopularnijih savremenih srpskih glumaca Nebojša Dugalić, je svojim glasom i pojavom obojio ovu filmsku priču.

Reditelj ovog, kao i većine filmova niške City Grupe je Vladimir Ristić.

Lepote zlatne planine okom kamere zabeležio je Bojan Jovanović a sve to lepo “upakovao” u montaži Boban Rajković. Za kompoziciju muzike bio je zadužen Bane Radulović a ton Nikola Mladenović i Dejan Mirković.

Sve je budnim okom propratio i na kraju realizovao producent Oliver Paunović, ispred City Grupe iz Niša.

“Hvala Zlatibor! Prepuna bioskopska sala na premijeri filma u mojoj produkciji “Zlatibor planina bogova”, napisao je producent Oliver Paunović.

Idejni tvorac za nastavak ovog dokumentarno-igranog ostvarenja je direktor TOZ-a Vladimir Živanović, koji je želeo da kroz istorjiski važne datume, opiše svu lepotu Zlatibora.

Veliku pomoć oko snimanja i realizacije filma pružili su Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina i prvi čovek Zlatibora Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Ovaj film je već osvojio svoju prvu nagradu. Pretpremijerno bio je prikazan na festivalu turističkog filma u Vrmdži, kraj Sokobanje i pored velike konkurencije osvojio je prvu nagradu i dobio Gran pri za najbolji turistički film.

Nakon premijere filma na Zlatiboru film će biti premijerno prikazan i u Nišu, Novom Sadu i Beogradu a zatim sledi njegov životni put na raznim festivalima u zemlji i inostranstvu kao i na nacionalnim i regionalnim televizijama.

Više o filmu možete pročitati na Dokumentarac.rs.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x