Kampanja FERKA pozvala građane da podnesu prigovore na izborne liste sa Vučićevim imenom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube gradjanske inicijative printscreen
Podelite vest

Kampanja za fer izbore FERKA, koju su pokrenule Građanske inicijative, pozvala je danas građane da podnesu prigovore na svaku izbornu listu u opštinama i gradovima u Srbiji u kojima će 2. juna biti održani lokalni izbori a koja nosi ime predsednika Aleksandra Vučića.

U saopštenju povodom raspisivanja izbora u 66 jedinica lokalne samouprave, zatražili su od Vučića da ne da saglasnost da njegovo ime bude u nazivima izbornih lista, jer nije kandidat na tim izborima.

“Ukoliko on, ipak, nastavi sa dosadašnjom praksom, pozivamo građane da podnesu prigovore na svaku izbornu listu u svakoj opštini i gradu koja nosi Vučićevo ime jer takva praksa predstavlja kršenje Ustava i fer izbornog procesa, kao i obmanjivanje birača budući da se pravi kandidati kriju iza imena predsednika države”, stoji u saopštenju.

Najavili su da će pripremiti obrasce prigovora sa obrazloženjem za svaku opštinu i grad, koje građani mogu preuzeti i potpisane predati izbornim komisijama.

“Ove obrasce ćemo objavljivati na veb-sajtu www.ferka.rs po redosledu proglašenja spornih lista – kako se u kom gradu proglasi lista sa Vučićevim imenom, tako će prigovor biti dostupan za preuzimanje. Pored obrazaca prigovora, na sajtu će biti dostupno uputstvo za njihovo podnošenje, kao i adrese gradskih i opštinskih izbornih komisija”, piše u saopštenju kampanje FERKA.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x