Stranke i pokreti oko liste ‘Srbija protiv nasilja’ potpisali koalicioni sporazum

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Novinska agencija Beta / Beta News Agency
Podelite vest

Dokument su potpisali predstavnici Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke (DS), Narodnog pokreta Srbije, Ekološkog ustanka, Zeleno-levog fronta, stranke Srbije centar (SRCE), stranke Zajedno, Pokret slobodnih građana, Rumunske partije i pokreta Novo lice Srbije.

Na konferenciji za novinare ispred Doma Narodne skupštine Srbije, članice koalicije će sutra početi prikupljanje potpisa građana za podršku listi kandidata za izbore. Potpisnici stranaka su izrazili uverenje u svoju izbornu pobedu.

Naglasili značaj borbe protiv kriminala i korupcije, zaustavljanja inflacije ii osiromašenja gradjana, vraćanje penzija smanjenih 2014. godine i značaj bezbednosti, posebno za najmladje. Rekli su da je to “vizija sigurne, stabilne, bezbedne Srbije”.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je kazao da je “vizija Srbije u kojoj se živi pristojno i normalno” ujedinila potpisnike koalicionog sporazuma u ideju “Srbija protiv nasilja”, te ukazao da tu ideju podržava većina građana Srbije.

Đilas je rekao da je za sve ljude u SSP čast da budu deo tima koji predvode Marinika Tepić i Miroslav Aleksić.

Po njegovim rečima, taj tim je spreman da pobedi kriminal i korupciju “koji vladaju Srbijom”, da zaustavi “divljanje cena”, vrati otete penzije, da podrži domaću privredu, uloži u obrazovanje i zdravstvo “i još mnogo toga, vodeći se samo jednim – interesom Srbije!”

“Vlada koju ćemo formirati neće slušati nikoga ni iz Pekinga, ni iz Moskve. Ni iz Berlina, ni iz Vašingtona”, kazao je Đilas.

Ali će, kako je naglasio, ta vlada čuti svaki glas, svakog građanina iz Vranja, Leskovca, Niša, Prokuplja, Kruševca, Novog Pazara, Priboja, Užica, Čačka, Kraljeva, Šapca, Loznice, Valjeva. Požarevca, Bora, a i Kosovske Mitrovice.

Prema njegovim rečima, 17. decembra će “sasvim sigurno” doći do promene.

“Ljudi će izaći na izbore i svojm glasom doneti promene. Jer je svima koji žive u Srbiji jasno da ovako jednostavno, ni dalje, ni više ne može”, kazao je Đilas.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta je kazao da je 17. decembra pred gradjanim “prost izbor”: ili će da žive slobodno, ili će “biti robovi vlasti”.

“Kao što sada pada kiša, tako će pasti i vlast”, kazao je Jovanović dok je predstavnik DS Miodrag Gavrilović kazao da gradjani 17. decembra imaju priliku da zaustave propadanje države, korupciju i kriminal.

Predstavnik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović je izrazio uverenje da će posle 17. decembra “Srbija biti potpuno drugačija” nego što je sada.

“Okupili smo se kako bismo promenili Srbiju”, rekao je Lazović.

Lider PSG Pavle Grbović je ocenio da je u Srbiji “sazrela svest da ima patnje i nepravde na svakom koraku” i da takoo ne sme ostati. Grbović je ocenio i da je “prošlo vreme velikih reči”, te da je “vreme za velika dela” i najavio da sutra počinje prikupljanje potpisa podrđke građana listi kandata za izbore.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović je kazao da se proevropska, demokratska opozcija ujedinila, te podsetio da su to gradjani i očekivali od političara. Izrazio je uverenje da će “zajednička borba” gradjana i proevropske opozicije dooneti državu bez kriminala i korupcije, bez inflacije i uz zaustvaljenje siromašenja ljudi.

Lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić je takođe naglasio neophodnost zaustavaljanja kriminala, korupcije i siromašenja građana.

Lider stranke Srbija centar Zdravko Ponoš ocenio da je potpisivanje predizbornog koalicionog sporazuma prvi korak ka promenama. Po Ponoševima rečima, u Srbije se na jednoju strani okupio “režim aveti” koji je bio na vlasti i devedesetih godina.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x