Šapić: Ne znam da li su novi vozači iz Šri Lanke niti da li će ih GSP angažovati

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Milan Obradović/DS
Podelite vest

Gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, izjavio je danas da nije upoznat sa navodnom namerom Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) da angažuje vozače iz Šri Lanke.

“Čitao sam u medijima da privatni preduzetnici imaju nameru da ih angažuju, a to je njihovo pravo. Pretpostavljam da je razlog tome uslovi rada i plate. Zato ćemo se potruditi da vozačima GSP-a obezbedimo što bolje plate i već smo krenuli u tom pravcu”, rekao je Šapić novinarima tokom posete Osnovnoj školi “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici.

Gradonačelnik je istakao da je upoznat sa problemom manjka vozača u GSP-u, ali da to “u ovom momentu ne ugrožava rad” tog preduzeća.

“Ne može doći bilo ko sa ulice da vozi autobus. Naravno da će svi proći sve neophodne obuke za rad i kontole, mora postojati i dozvola za rad. A da li ti vozači dolaze iz Šri Lanke ja to ne znam, niti imam informaciju da GSP ima nameru da angažuje bilo koga od stranih vozača”, reko je Šapić.

Mediji su preneli da je prva grupa vozača iz Šri Lanke stigla utorak u Beograd i da prolazi završne provere pre upoznavanja sa gradom i autobuskim trasama.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x