Tužilaštvo: Uzrok smrti porodilje iz Preševa je možda nesavesno pružanje lekarske pomoći

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: GoogleStreetView printscreen
Podelite vest

Povodom smrti M.A iz okoline Preševa, do koje je došlo prilikom porođaja 17. aprila u Zdravstvenom centru u Vranju, Više javno tužilaštvo u tom gradu je saopštilo da će predmet proslediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu, s obzirom da se u konkretnom slučaju može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog dela “nesavesno pružanje lekarske pomoći”, saopšteno je danas.

Kako je preneo portal Jugpres, u saopštenju koje je potpisala glavna javna tužiteljka u Vranju Danijela Trajković se navodi da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje “ruptura materice sa posledičnim krvarenjem”.

“Policijska uprava u Vranju postupila je po nalogu Višeg javnog tužilaštva preduzela sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za smrt M.A. pa je 24. aprila, Višem javnom tužilaštvu u Vranju dostavljen Izveštaj o svim preduzetim radnjama, kao i prethodni patoanatomski nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu o uzroku smrt M.A., rođene 1987. godine, koji je urađen po zahtevu Zdravstvenog centra u Vranju, navela je Trajković.

U saopštenju se dodaje da su policijski službenici prikupili potrebna obaveštenja i od supruga preminule M.A, koji je je zahtevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju, ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge.

Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju smenilo je pre dva dana Dragana Veličkovića sa položaja načelnika Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice u Vranju.

Veličković je bio ordinirajući lekar na ginekologiji prilikom porođaja žene iz Preševa koja je preminula 17. aprila.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x