Prodidži predvodi listu izvođača koji će nastupiti na festivalu Egzit 2023. godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Čuveni britanski bend Prodidži (The Prodigy) predvodi listu izvođača koji će nastupiti na novosadskom festivalu Egzit (EXIT) od 6. do 9. jula 2023. godine, najavili su danas organizatori.

Na predstavljanju 23 izvođača koji će na festivalu nastupiti 2023. godine, najavljeni su i nastupi izvođača Skrileks (Skrillex), Vajagra bojs (Viagra Boys) Kamelfant (Camelphant), Kokni ridžekts (Cockney Rejects), Hot sins 82 (Hot Since 82), Hjman rias (Human Rias), Ignajt (Ignite), Indira Paganoto (Indira Paganotto), Kajnemjuzik (Keinemusik), El-ef sistem (LF System), Midnajt (Midnight) i Miror (Mirror).

Među izvođačima koji su danas najavljeni su i Mortal kombat, Sakred rajh (Sacred Reich), Sarasvati Druna Bend, SUR Austru, Suzi Mun (Suzi Moon), Bar stul pričers (The Bar Stool Preachers), Tousters (The Toasters), Vintidž kalčr (Vintage Culture), Vulfbrigejd (Wolfbrigade) i Zoe Kida.

Konferencija za novinare na kojoj je festival Egzit (EXIT) predstavio prva 23 izvodjaca za 2023. godinu odrzana je danas u beogradskim Silosima. Govorili su: osnivac i direktor EXIT festivala Dusan Kovacevic, muzicki kriticar i programski urednik Main Stage-a Dragan Ambrozic i muzicarka Zoe Kida. Na fotografiji Dragan Ambrozic. Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov

Osnivač i direktor festivala Dušan Kovačević rekao je na predstavljanju izvođača u Beogradu da je Prodidži jedan od bendova koji ima najdublju konekciju sa ovdašnjom publikom.

“Svi koji su bili (na njihovim ranijim nastupima na Egzitu), znaju da su to bili energetski najjači nastupi. Ne mogu da se porede sa nastupima na drugim festivalima”, istakao je Kovačević.

Dodao je da su, iako je bilo najavljeno da bend neće nastupati nakon smrti frontmena Kita Flinta (Keith Flint), svi su znali da će se bend ponovo okupiti.

“Vatra u njima je jača nego ikada, a Kitova energija ne može da nestane. Trenutak kada ga iscrtaju laserima (tokom nastupa), neću reći u kojoj pesmi ali verujem da svi znaju, to je jedan poseban trenutak”, kazao je on.

Programski menadžer glavne bine festivala Dragan Ambrozić istakao je da je Prodidži generacijski važna grupa, navodeći da je bend naslutio trenutnu transžanrovsku muziku koja je popularna danas.

Ambrozić je naveo da je bio jedan od organizatora nastupa Prodidžija u Beogradu 1995. godine, što im do tada pred 10.000 ljudi, bio najveći koncert, kao i da je publika prepoznala san benda, a bend san publike, pa da ga ne iznenađuje što su izabrali da nastupe na Egzitu u sklopu povratničke turneje.

Konferencija za novinare na kojoj je festival Egzit (EXIT) predstavio prva 23 izvodjaca za 2023. godinu odrzana je danas u beogradskim Silosima. Govorili su: osnivac i direktor EXIT festivala Dusan Kovacevic, muzicki kriticar i programski urednik Main Stage-a Dragan Ambrozic i muzicarka Zoe Kida. Na fotografiji Dušan Kovačević. Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov

Muzičarka Zoe Kida, koja će nastupiti na festivalu 2023. godine, navela je da odrasta kroz taj festival i podsetila da je na Egzitu imala više nastupa sa različitim bendovima.

“Počeli smo od malih stejdževa, preko Fusiona, pa do glavne bine i to su velika iskustva za jednog izvođača”, navela je ona.

Dodala je da su 2004. godine, kao bend Mistejk mistejk (Mistake Mistake) nastupali ispred Prodidžija i da joj je to jedan od najznačajnijih nastupa u karijeri, kao i da se raduje njihovom nastupu, ali i nastupima Skrileksa i domaćih bendova.

PR festivala Sanjin Djukić naveo je da je poslednjih godina bilo dosta sumnje u gitarski zvuk na festivalu, ističući da se među 23 najavljena nalazi 11 gitarskih i istakao nastu Vajagra bojsa.

Ocenio je da je “buking festivala apsolutno razvalio”, a da je upravo bend Vajagra bojs jedan od razloga što stiče taj utisak.

“Bend je na sceni sedam godina, ali su sada u apsolutnom vrhu. Ulovili smo ih na vrhuncu”, istakao je Sanjin.

Festival Egzit biće održan od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x