Mali (SNS): Na izbore u Beogradu ići ćemo punom snagom, možda su najvažniji u našoj istoriji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Novo jutro printscreen
Podelite vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ponovljeni lokalni izbori u Beogradu, koji još nisu zakazani, su možda “najvažniji izbori u našoj istoriji”. Mali, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), je za televiziju Prva rekao da će na beogradske izbore ta stranka ići “punom snagom”.

“Mi ćemo dati sve od sebe, punom snagom ćemo ići. Siguran da ćemo ostvariti i bolji rezultat nego na prethodnim izborima”, rekao je Mali.

Govoreći o formiranju nove vlade, nakon izbora održanih u decembru prošle godine, Mali je rekao da će je “činiti najbolji ljudi” koji će raditi u interesu građana, i koji će ostvarivati ranije najavljene planove, među kojima je i organizacija međunarodne izložbe “Ekspo 2027”.

Govoreći o finansijskoj situaciji u zemlji, Mali je naveo da je “svaki indikator” ekonomije koji je predstavio na Kopaonik biznis forumu “apsolutno pozitivan”.

Prema njegovim rečima, o oporavku ekonomije, u odnosu na prethodne godine, govori podatak da je u poslednjem kvartalu prošle godine stopa nezaposlenosti bila 9,1 odsto, kao i da je zaposleno ukupno 2.360.000 ljudi.

“To su ogromni pomaci koje smo uradili”, ocenio je Mali.

On je u vezi zabrane platnog prometa sa Srbijom koju su donele prištinske vlasti rekao da predstavnici srpskih vlasti “pronalaze načine i trude se iz dana u dan da reše problem koji je (kosovski premijer Aljbin) Kurti samoinicijativno izazvao”.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x