Festivali Dani Mije Aleksića i Kratka forma u Gornjem Milanovcu od 22. septembra do 6. oktobra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: printscreen YouTube

 Kulturni centar u Gornjem Milanovcu najavio je pozorišne i filmske festivale “Dani Mije Aleksića” i Međunarodni festival kratkog filma “Kratka forma”, koji će se održati od 22. septembra do 6. oktobra u tom gradu.

Manifestcija počinje sa izložbom pastela Milana Konjovića pod nazivom “Pastel kao izazov” koja sadrži 25 slika i biće otvorena 22. septembra u Modernoj galeriji Kulturnog centra.

Ovogodišnja nagrada “Mija Aleksić – biti glumac”, koja se dodeljuje u okviru festivala, biće uručena beogradskoj glumici Olgi Odanović 26. septembra.

Za tu nagradu Odanović su predložili prethodni nosioci tog priznanja, glumci Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić, Gordan Kičić i Vesna Trivalić.

U okviru festivala “Dani Mije Aleksića” biće održane i pozorišne predstave -“Ljubavno pismo” u režiji Gordana Kičića, “Knjiga o Milutinu” u režiji Egona Savina i “Nedozvani” u izvođenju Našeg Teatra.

Festival “Dani Mije Aleksića” opština Gornji Milanovac i gradski Kulturni centar organizuju više od jedne decenije, u čast glumca Milosava Mije Aleksića (1923-1995), koji je rođen u milanovačkom selu Gornja Crnuća.

U okviru Međunarodnog festivala kratkog filma “Kratka forma”, 8. po redu, u kategorijama mini i kratkog filma, stvaralaštva dece i omladine, od ukupno 480 prijavljenih filmova biće prikazano 77 odabranih filmova iz 18 zemalja.

Odluke o nagradama u takmičarskim kategorijama donoće žiriji na javnom žiriranju, koje podrazumeva pravo publike da iznese svoje mišljenje i da polemiše sa članovima žirija.

Na Festivalu se dodeljuje i Nagrada publike za najbolji film u svakoj od takmičarskih kategorija.

Revijalni deo Festivala sadrži odabrane filmske projekcije, kao i izložbe, radionice, predavanja, okrugle stolove i druge programe.

Festivale “Dani Mije Aleksića” i “Kratka forma” realizuje Kulturni centar Gornjeg Milanovca pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i mreže evropskih bioskopskih prikazivača “Evropa Sinemas”.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x