Zelenski osudio kao izdaju poslanika primećenog na odmoru na Maldivima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

FOto> Beta/Ukrainian Presidential Press Office via AP
Podelite vest

Volodimir Zelenski osudio je danas “izdaju” jednog poslanika nedavno primećenog u luksuznom hotelu na Maldivima, dok ukrajinski predsednik često govori da političke vođe treba da daju primer u vreme rata protiv Rusije.

Prema informacionom portalu Slodstvo-info Juri Aristov, 48-ogodišnji poslanik predsednikove partije “Sluga naroda” primećen je sredinom jula u hotelu sa pet zvezdica na tom arhipelagu u Indijskom okeanu.

Posle tih otkrića šef predsednikove partije u Parlamentu Davdi Arahamija je rekao danas u saopštenju da je tražio da se odmah suspenduje taj poslanik u njegovoj poslaničkoj grupi kao i da se provere sva dokumenta o službenim putovanjima i druge informacije.

Predsednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk rekao je da je dobio pismo ostavke Aristova, koji je takođe potpredsednik parlamentarnog odbora zaduženog za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštavanje, čija uloga je vrlo strateška.

On je rekao da će ostavka biti razmotrena na sledećoj plenarnoj sednici parlamenta.

U Ukrajini je potrebno glasanje u parlamentu za smenu izabranog poslanika.

Predsednik Zelenski se eksplicitno osvrnuo na to pitanje večeras navodeći da više voleti ostrva i letovališta u ratno vreme predstavlja “izdaju državnih principa”.

“Svaka interna izdaja, svaka ‘plaža’ ili svako lično bogaćenje umesto odbrane interesa Ukrajine izazvaće u najmanju ruku bes”, rekao je Zelenski u svom dnevnom obraćanju.

“Treba da radite u Ukrajini i za interese ukrajinskkog naroda”, rekao je on poslanicima, funkconerima i drugim državnim službenicima.

Uslovi putovanja u inostranstvo za državne službenike i poslanike su uveliko regulisani od početka ruske invazije u februaru 2022. godine i uvođenja vanrednog stanja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x