Mojsilović: Naši vojnici u mirovnoj misiji u južnom Libanu nisu bili direktno ugroženi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Vojska Srbije — zvanični kanal printscreen
Podelite vest

Načelnik generalštaba Vojske Srbije (VS) general Milan Mojsilović izjavio je da pripadnici VS, raspoređeni u mirovnoj misiji Unifil u južnom Libanu, nisu bili direktno ugroženi dejstvima na granici s Izraelom.

“Zadaci mirovne operacije Ujedinjenih nacija (UN) u Libanu nisu se promenili, ali jesu uslovi u kojima ih međunarodne snage izvršavaju. Sukobi u pojasu Gaze uticali su na čitav Bliski istok, posebno na područje južnog libana, gde su raspoređene mirovne snage UN, uključujući kontingent VS”, rekao je Mojsilović u intervjuu za list Politika, navodeći da su u Libanu trenutno angažovana 182 pripadnika VS.

Prema njegovim rečima, “pripadnici VS raspoređeni su u dva sektora, u četiri baze UN, od kojih se dve nalaze na manje od tri kilometra od Plave linije”.

“Baze su u nekoliko navrata pretrpele eksplozije različitih vrsta projektila u neposrednoj blizini, što je dovelo do manjih materijalnih oštećenja. Iako su dejstva u rejonima razmeštaja naših snaga gotovo svakodnevna, nije bilo direktnog ugrožavanja bezbednosti niti direktnog dejstva na pripadnike VS”, naveo je Mojsilović.

Kako je rekao, “neprekidno pratimo stanje u zoni operacija i u stalnoj smo komunikaciji s angažovanim vojnicima i starešinama”.

“Oni su dobro, moral im je na visokom nivou i profesionalno izvršavaju sve postavljene zadatke”, rekao je Mojsilović u drugom delu intevjua, čiji je prvi deo list juče objavio.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x