Zatvorena biračka mesta, glasanje obeležilo više navoda o neregularnostima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Biračka mesta u Srbiji za vanredne parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore zatvorena su večeras u 20 sati, a izborni dan obeležile su međusobne optužbe učesnika izbora o brojnim neregularnostima.

Predstavnici opozicionih lista naveli su da su građani Republike Srpske organizovano autobusima dovoženi u beogradsku Štark arenu, odakle su dalje razvoženi na biračka mesta gde su glasali, za šta su predstavnici Republičke izborne komisije (RIK) i premijerka Ana Brnabić naveli da su u pitanju građani Srbije, koji su upisani u birački spisak.

Koalicija “Srbija protiv nasilja” objavila je na društvenim mrežama snimak sastanka sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), u vezi sa eventualnom reakcijom na rezultate, tokom kog je jedan od prisutnih “preneo poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će priznati izborne rezultate u Beogradu ako opozicija pobedi”.

MUP je nakon toga reagovao saopštenjem, navodeći da je sastanak neovlašćeno sniman, čime su predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja”, kako su dodali, “grubo zloupotrebili ukazano poverenje i narušili integritet državne institucije”.

Nevladine organizacije i posmatrači izbora naveli su da su primećene i bojne druge nepravilnosti, poput “bugarskog voza”, vođenja paralelnih spiskova, moguće kupovine glasova.

U Odžacima su napadnuti posmatrači organizacije Crta kojima su nepoznate osobe razbile stakla na automobiliu, nakon što su primetili navodno iznošenje glasačkih listića sa biračkog mesta i odnošenje u stranačke prostorije.

Republička izborna komsija (RIK) objavila je da je do 18. 00 glasalo 51,93 odsto gradjana, od onih s pravom glasa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x