Vulin o tvrdnjama ruskog opozicionara: Lažov će morati da se pravda pred srpskim i ruskim sudovima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: mup.gov.rs / Srbija Vesti
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da je ruski političar Vladimir Kara-Murza, koji ga je optužio da je Moskvi dostavio transkripte razgovora ruskih opozicionara u Beogradu, “lažov koji će svoje laži morati da pravda i pred srpskim i pred ruskim sudovima”.

Vulin je u pisanoj izjavi ocenio da su “laži da ministar policije Srbije nosi bilo kakve podatke bilo kome, opasna i sračunata podlost, kako bi se Srbija prikazala kao nesuverena zemlja kojom drugi upravljaju”.

“Svaka budala može da ima svoje mišljenje, baš kao što svaki špijun može da se predstavi kao humanitarni radnik ili aktivista bilo koje vrste. Ne znam u koju kategoriju spada Vladimir Kara-Murza, ali znam da je lažov koji će svoje laži morati da pravda i pred srpskim i pred ruskim sudovima, gde god da budem mogao da ga tužbom izvedem pred lice pravde i dovedem poznavanju istine”, naveo je Vulin a preneo MUP.

On je potvrdio da se u više navrata sastao sa sekretarom ruskog Saveta bezbednosti Nikolajem Patruševom, navodeći da je reč o “prijatelju Srbije i profesionalcu koji zna da je poštovanje zakona i princip ravnopravnosti u odnosima naših zemalja mera svih stvari”.

“Širenjem laži i o Srbiji i o Rusiji i našim službama bezbednosti pokušava se uneti nemir i nesigurnost medju našim državljanima, ali i raširiti srbofobija i rusofobija. Ne radi to Kara-Murza sam, ni iz svoje glave, baš kao što ga i tajkunski mediji u Srbiji prenose bez pitanja i provere. Ja ću se braniti istinom i zakonom”, dodao je ministar unutrašnjih poslova.

Ruski opozicionar Vladimir Kara–Murza izjavio je ranije da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin dao Kremlju transkripte razgovora ruskih opozicionara, sačinjenih u Beogradu, nakon čega je uhapšen Andrej Pivovarov, bivši direktor organizacije “Otvorena Rusija”.

“U maju prošle godine Vulin je boravio u Moskvi kako bi predao transkripte naših razgovora sa sastanka u Beogradu. Tada se sastao sa sekretarom za nacionalnu bezbednost ; Aleksejem Petruševim, a zatim su formirali takozvanu Radnu grupu za borbu protiv obojenih revolucija”, rekao je Kara – Murza za današnji list Nova.

On je kazao da su u martu prošle godine predstavnici ruskih opozicionara pokušali da održe skup u Moskvi ali da je “u prostoriju upalo nekoliko desetina do zuba naoružanih policijskih jedinica” i uhapsili ih.

Kako je rekao, zato su se kasnije okupili u jednom hotelu na Novom Beogradu.

“Skup je trajao nedelju dana i mi smo odmah primetili da nas neko prati. Svi naši razgovori su snimljeni”, rekao je Kara-Murza, navodeći da je Pivovarov bio organizator skupa u Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x