Nova: Vulin predao Moskvi snimke ruske opozicije sa sastanka u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ruski opozicionar Vladimir Kara – Murza izjavio je da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin dao Kremlju transkripte razgovora ruskih opozicionara, sačinjenih u Beogradu, nakon čega je uhapšen Andrej Pivovarov, bivši direktor organizacije “Otvorena Rusija”.

“U maju prošle godine Vulin je boravio u Moskvi kako bi predao transkripte naših razgovora sa sastanka u Beogradu. Tada se sastao sa sekretarom za nacionalnu bezbednost Aleksejem Petruševim, a zatim su formirali takozvanu Radnu grupu za borbu protiv obojenih revolucija”, rekao je Kara – Murza za današnji list Nova

List navodi da je Kara – Murza ruski političar, pisac i istoričar. Jedan je od najzaslužnijih za to što je usvojen Magnitski zakon u SAD, Kanadi, Evropskoj uniji i Velikoj Britaniji, koji podrazumeva sankcije za ruske državljane koji krše ljudska prava.

On je ispričao da su u martu prošle godine predstavnici ruskih opozicionara pokušali da održe skup u Moskvi ali je “u prostoriju upalo nekoliko desetina do zuba naoružanih policijskih jedinica” i uhapsili ih.

Kako je rekao, zato su se kasnije okupili u jednom hotelu na Novom Beogradu.

“Skup je trajao nedelju dana i mi smo odmah primetili da nas neko prati. Svi naši razgovori su snimljeni”, rekao je Kara – Murza, navodeći da je Pivovarov bio organizator skupa u Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x