Vučić: Prave se veliki planovi oko BRIKS-a, biće velika borba u svetu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: prva.rs video printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da se prave “veliki planovi” oko organizacije BRIKS i da je to do sada, najveći izazov za kolektivni Zapad.

Komentarišući navode ruskih medija da je i Srbija zainteresovana za članstvo u toj organizaciji, Vučić je rekao da tako nešto nije čuo od ruskih zvaničnika već od “nekih drugih”.

“Jedan od prijatelja u međunarodnoj zajednici mi je rekao da ne gledam kao političar ili predsednik gde vidim Srbiju u naredne tri, četiri godine nego gde je vidim za 25 godina. Srbija je na evropskom putu i to je dobro ali u budućnosti mora da gleda šta su stvari koje se zbivaju”, kazao je predsednik za Prvu televiziju.

Ocenio je da će sa jačanjem BRIKS-a doći do “velike borbe u svetu”.

“Sva moć i ekonomska snaga biće na strani Azije. Doduše i SAD će biti snažne. Amerika je otišla u visine, Kina još snažnije i brže napreduje, Indija i Brazil napreduju ali će doći do kvalitativnih promena ako Saudijska Arabija, UAE, Bahrein i Egipat, kao što bi neki rekli, najsnažnija zemlja arapskog sveta, postanu članovi BRIKS. Tada i BRIKS postaje mnogo bliži nama”, rekao je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x