Udruženje taksista Bunt-Sloga traži ispunjenje zahteva, u suprotnom izlazi na ulice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Nezavisni beogradski taksisti, okupljeni oko udruženja Bunt-Sloga, saopštili su danas da su Sekretarijatu za javni prevoz i gradskoj vlasti ponovo uputili inicijativu za izmenu i dopunu Odluke o taksi prevozu, jer nisu ispunjena data obećanja, posebno koja se tiču statusnih pitanja taksista.

Upozorili su da će, ukoliko se ne izađe u susret njihovoj inicijativi, “radikalizovati zahteve na ulici”.

“Ponovili smo zahtev 11. aprila za hitan sastanak sa čelnim ljudima Grada i očekujemo da će na sledećoj sednici Skupštine grada naša inicijativa biti usvojena i rešena u korist svih taksi preduzetnika u Beogradu”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je na prethodnim sastancima, u decembru, dogovoreno da će statusna pitanja taksi preduzetnika biti rešena, usvojena i implementirana, poput prava nasledne kategorije, zatim izjednačavanje prava izmedju taksi preduzetnika i privrednih društava po pitanju vlasništva broja vozila, koja taksi preduzetnici mogu da poseduju.

Na tim sastancima je, kako je navedeno, dogovorena i automatska preregistracija preduzetnika u privredno društvo koja je u Zakonu o privrednim društvima dozvoljena, ali po Zakonu o drumskom saobraćaju ostavljeno lokalnim samoupravama da odlukom bliže definišu prava i obaveze taksi prevoza i taksi prevoznika u Beogradu, ali je to onemogućeno.

“Pošto su do sad obećanja šefa kabineta i Sekretarijata delimično ispunjena (korekcija cene), ostalo je da se reše pitanja statusa taksi preduzetnika i kažnjavanje i onemogućavanje svih vidova nelegalnog prevoza putnika u Beogradu, jer smo višedecenijski, mi, taksi preduzetnici u neravnopravnom polozaju u odnosu na udruženja i privredna društva”, navelo je udruženje.

Ističe se da se očekuje da bude usvojeno i rešenje za inicijativu Udruženja studenata sa hendikepom da na svakih 300 taksi vozila bude jedno, prilagodjeno potrebama tog udruženja, a i svih ostalih sugradjana sa hendikepom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x