U Subotici, pozorište završeno – svedeni računi: plaćeno pola milijarde više nego što je ugovoren

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Ćuković Miloš printscreen
Podelite vest

U Subotici je cena za adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju zgrade Narodnog pozorišta porasla, kada se saberu sve izmene, za 554 miliona dinara sa uračunatim porezom na dodatnu vrednost (PDV-om).

Podvučena je crta i ispod utvrđenih viškova, manjkova i nepredviđenih radova a 29. aprila objavljena je poslednja, šesta izmena ugovora sa konzorcijumom koji predvodi SMB gradnja. Kada se saberu sve izmene, od početka radova, do juče, cena ovog posla porasla je sa prvobitno ugovorenih 1,154 milijardi na 1,708 milijardi dinara, odnosno za 554 miliona dinara sa uračunatim PDV-om.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić izjavio je krajem aprila da je u planu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano otvori teatar. Narodno pozorište u Subotici izgrađeno je 1854, prema projektu arhitekte Janoša Škultetija i predstavlja jedan od glavnih simbola tog grada. Zgrada je proglašena za nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture od velikog značaja.

Ipak, najvećim delom je srušena u leto 2007, a u izvornom obliku sačuvano je njenih šest stubova. Odluku o rušenju teatra donele su stranke koje su tada činile vlast u Subotici – Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i Demokratska stranka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x