Udruženje ‘Prijateljstvo za sva vremena’ do sada predložilo deset počasnih građana Kraljeva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google Street View printscreen
Podelite vest

Zahvaljujući predlozima udruženja građana “Prijateljstvo za nova vremena”, koje je osnovano 2005. godine, do sada je u Kraljevu proglašeno deset počasnih i zaslužnih građana tog grada, a ove godine je za priznanje počasnog građanina predložen otac Metodije, iguman manastira Hilandar.

Kako je rečeno prilikom obeležavanja 18 godina od osnivanja, “Prijateljstvo za nova vremena” je apolitična i neprofitabilna organizacija koja se bavi obnavljanjem “pokidanih bratskih odnosa među gradovima” bivše Jugoslavije, ali i uspostavljanjem novih prijateljstava koja se baziraju na istim međuljudskim, ekonomskim, i kulturnim potrebama.

Na takav način je do sada obnovljena veza između decenijama bratskih gradova Kraljeva i Maribora a kako je najavljeno, sredinom avgusta će kao predstavnici Kraljeva članovi KUD “Kraljevačka riznica”, slikar Dragan Raskov Milošević i majstori grnčarije iz Zlakuse, u organizaciji “Prijateljstva za nova vremena”, a na poziv srpske zajednice u Istri, učestvovati na 15. po redu Danima srpske kulture u Istri.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x