U Srbiji danas pretežno oblačno i hladnije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

U Srbiji će biti pretežno oblačno i hladnije vreme, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije biće grmljavine, a u nekim delovima zemlje se očekuju i obilnije padavine.

Vetar slab i umeren, u većem delu zapadni i severozapadni, samo će se pre podne i sredinom dana u Banatu i delu istočne i jugoistočne Srbije zadržati južni i jugoistočni. Najniža temperatura od osam do 14, a najviša od 16 do 19.

U Beogradu oblačno i hladnije vreme s kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar slab i umeren, ujutro jugoistočni, a tokom većeg dela dana zapadni i severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja, od 13 do 16.

U Srbiji u subotu pretežno oblačno, mestimično s kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom uz mogućnost grmljavine. Od nedelje do utorka toplije, u većini mesta suvo sa sunčanim intervalima.

Biometeorloška prognoza za petak 3. maj 2024.

Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba kod svih hroničnih bolesnika, a poseban oprez savetuje se osobama sa srčanim i reumatskim obolјenjima, kao i astmatičarima. Bolovi u kostima i zglobovima, nervoza i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x