U kragujevačkim galerijama i muzejima sutra se obeležava Evropska noć muzeja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube 360 Serbia video printscreen
Podelite vest

Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja sutra će biti obeleženi u Kragujevcu programima u Spomen-parku “Kragujevački oktobar”, muzeju Stara livnica i u galeriji “Mostovi Balkana”.

U Muzeju “21. oktobar” u Šumaricama biće priređena QR izložba – Poslednje poruke streljanih, audio i video zapisi prevedeni iz nastalih poruka, autora istoričara Nenada Đorđevića. Posetiocima će biti dostupna i stalna, multimedijalna postavka o streljanju više hiljada Kragujevčana 21. oktobra 1941. godine.

Predviđen je i večernji obilazak Memorijalnog parka autobusom, pod nazivom “Sećajte se moji mene”, uz stručno vođenje kustosa. U galeriji “Mostovi Balkana” biće priređena izložba “Preseci” Narodnog muzeja u Požarevcu.

U muzeju “Stara livnica”, Zastava oružje AD, u subotu će biti organizovan program posvećen obeležavanju 140 godina od uvođenja prvog električnog osvetljenja u Srbiji i 170 godina od osnivanja Vojno-zanatlijske škole, prve stručne škole u Srbiji i preteče dualnog obrazovanja. Muzej “Stara livnica” biće otvoren od 18.00 do 22.00 časa, a ulaz je besplatan.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x