Tanja Lazarević: Pretnje ću prijaviti Odeljenju za visokotehnološki kriminal u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube KoSSev - Kosovo Sever Portal printscreen
Podelite vest

Urednica portala Kossev Tanja Lazarević kazala je da će pretnje koje je dobila zbog izveštavanja o situaciji na severu Kosova prijaviti Odeljenju za visokotehnološki kriminal u Beogradu, ali i obavestiti svoje strukovno udruženje NUNS.

Kada su Srbi pre tri dana u Severnoj Mitrovici demonstrirali protiv Srpske liste i zbog hapšenja Miluna Milenkovića Luneta, medijskim ekipama je bilo zabranjeno da snimaju, međutim, Lazarević kaže da je ona ipak to radila, a da su zbog toga “mladići s maskama nasrtali na nju”.

Govoreći o pretnjama koje je dobila od pojedinih doktorki i profesorki na Univerzitetu, ona je rekla da je okidač za to bila vest koju je njen portal preneo sa N1 i da će sve pretnje prijaviti.

“Ako uporedite medijsku scenu Srbije i kosovsku medijsku scenu može da se kaže da je kosovska medijska scena slobodnija kada je u pitanju pritisak vlasti na medije u odnosu na ono što se dešava u centralnoj Srbiji. Međutim, predstavnici vlasti oduvek ne šalju poruke da cene medije, da omogućavaju pluralizam i da odgovaraju medijima”, navela je Lazarević za Insajder i rekla da isto važi i za trenutnog kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x