Tadić: Aleksić nas obavestio da na listi ‘Srbija protiv nasilja’ ipak nema mesta za SDS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Koalicija “ Boris Tadić - Ajmo ljudi” (arhiva)
Podelite vest

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDS) Boris Tadić saopštio je da ga je predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić ispred predizborne liste “Srbija protiv nasilja” obavestio da za tu stranku ipak nema mesta na toj listi.

“Šokirani smo navedenim razlogom da smo prekasno odgovorili”, napisao je Tadić u četvrtak uveče na društvenoj mreži “Iks” (X).

Prema njegovim rečima, SDS je u četvrtak saopštila da je prihvatila da bude deo liste, a da ih je Aleksić obavestio da “ipak nema mesta” za tu stranku, iako ih je istog dana javno pozvao da se izjasne.

Tadić je dodao da je ta SDS prihvatila “minimum uslova” pre više nedelja kada su počeli pregovori i kada je postignut dogovor, a da su u četvrtak to samo javno i ponovili.

“Posebno smo šokirani činjenicom da se ispostavilo da su pregovori sa Aleksićem zapravo bili pregovori o potkupljivanju naših funkcionera poslaničkim mestima da pređu u njegovu stranku, a ne stvarno pregovori o učešću SDS-a na listi ‘Srbija protiv nasilja'”, napisao je Tadić.

On je izrazio žaljenje što je propuštena prilika za stvarnom zajedničkom borbom  i jer se “ponovo pod okriljem parole o jedinstvu opozicije zapravo radilo o uništavanju opozicionih stranaka”.

“Aleksić je više puta menjao uslove i nakon što je dogovor postignut. Ne želeći da diskreditujemo ovu listu, nismo to hteli javno da iznosimo, jer ucene pred koima smo se našli svakako nisu borba protiv nasilja, već suprotno. Međutim, više ne postoji razlog da ćutimo”, kazao je Tadić, koji je i bivši predsednik Srbije.

Naveo je da SDS nadalje “ne snosi ni trunku odgovornosti za epilog ovakvih odluka liste ‘Srbija protiv nasilja'”.

Mediji su u četvrtak preneli da su funkcioneri SDS-a Aleksandar Ivanović i Goran Radosavljević prešli u Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x