Svaki treći kandidat za narodnog poslanika iz Beograda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: rik.parlament.gov.rs
Podelite vest

Svaki treći kandidat za narodnog poslanika na predstojećim parlamentarnim izborima zakazanim za 3. april je iz Beograda, prenele su Večernje novosti na osnovu 18 proglašenih izbornih lista.

Takva situacija je, kako je preneo taj list, i na listi Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” – trećina kandidata je iz srpske prestonice, dok ostali dolaze iz Novog Sada, Pančeva, Požege, Priboja, Uba, Kosovske Mitrovice, Vranja, Čačka, Topole, Loznice, Kraljeva i drugih gradova koji su manje zastupljeni.

Na listi koalicije Ujedinjena Srbija, okupljenoj oko Stranke slobode i pravde, Narodne i Demokratske stranke, petina kandidata je iz glavnog grada. Slede kandidati iz Novog Sada, a u prvih 20 na listi ima i onih iz Trstenika, Šida, Niša i Brusa.

Beogradjani prednjače i na listama koalicije Moramo (nešto više od trećine), koalicije Suverenisti (četvrtina) i koalicije Patriotski blok (petina), dok listu Ajmo ljudi koju predvodi Socijaldemokratska stranka čini tačno polovina kandidata iz Beograda.

Koalicija Socijalističe partije Srbije i Jedinstvene Srbije, kao i stranka Zavetnici predali su, kako je naveo taj list, “najšarenije” liste, odnosno liste sa kandidatima koji dolaze iz najviše gradova u Srbiji, dok je u koaliciji NADA svaki 20. kandidat iz Beograda, odnosno njih ukupno 11.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x