Stefanović (SSP): Režim zaustavio evrointegracije, ugrožavaju ekonomske i nacinalne interese

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Utisak nedelje TV Nova
Podelite vest

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da je režim Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) zaustavio evropske integracije Srbije i tako nastavio proces izolacije, ugrožavanja ekonomskih i nacionalnih interesa.

“U nedelji u kojoj se EU oglašava o nužnosti što bržeg uključenja Zapadnog Balkana u najveću evropsku porodicu kojoj istorijski pripadamo, vlast SNS i SPS najavljuje naše članstvo u BRIKS-u. Kad predsednik Francuske najavljuje moguće preispitivanje viznog režima za Srbiju, naša nesposobna vlast i ministar Dačić na Bledskom forumu demonstrira blamantnu kafansku diplomatiju”, naveo je Stefanović u saopštenju.

Stefanović je izjavio da režim predlaže da Srbija uđe u savez BRIKS, savez koji, po njegovoj oceni, to zaista nije, “da se uključimo u nešto što ne postoji van povremenih međunarodnih skupova i da dodatno ugrozimo naše prirodno ekonomsko i bezbednosno okruženje”.

“Režim SNS i SPS se već igrao opasnim iluzijama i priključivao Srbiju Konfederaciji Rusije i Belorusije 1999. Briks je neformalna, neobavezna, konferencijska organizacija, bez valute, tržišta, pravila, odluka, organa i strukture, plus je geografski, ekonomski i vrednosno daleko od naših interesa. Ipak, za naprednjake i Vulinovce, što je mašta šira, to je šteta po Srbiju veća”, naveo je Stefanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x