SSP: Potvrđeno da je Jovanjica državni projekat, pokrenuti istragu protiv čelnika MUP i BIA

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: www.mup.gov.rs
Podelite vest

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je svedočenjem policijskog inspektora Dušana Mitića u postupku za slučaj Jovanjica, “definitivno potvrđeno” da je proizvodnja marihuane na toj plantaži u okolini Beograda bila “državni projekat”.

SSP je u saopštenju navela da su kroz “direktno učešće svojih funkcionera i operativaca u procesu proizvodnje i distribucije droge, kao i kroz pokušaje da se sve zataška, u taj projekat bili uključeni MUP Srbije, BIA, VOA, ali i ceo režim koji predvodi Srpska napredna stranka”.

“Za deset godina na čelnim mestima u MUP-u nalazili su se Nebojša Stefanović, Dijana Hrkalović, Aleksandar Vulin. Za sve njih, na osnovu zvaničnih istraga i njihovih izjava, može se zaključiti da su bili povezani sa najozloglašenijim kriminalcima. Od četvrtka postoji i dokaz da je i sadašnji ministar Bratislav Gašić bio u bliskoj komunikaciji sa Predragom Koluvijom, dok se nalazio na čelu BIA. Posle takvog saznanja svima je jasno da on ne može da ostane na mestu prvog čoveka srpske policije”, ocenili su iz SSP.

Pozvali su specijalnog tužioca da “momentalno pokrene istragu protiv svih pomenutih funkcionera, kao i svih drugih osoba koje su bile umešane u seriju kriminalnih dela koja godinama razaraju Srbiju, a u isto vreme kriminalizuju službe koje protiv kriminala treba da se bore”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x