SRS: Budžet za 2022. godinu prvi put u novijoj istoriji izglasan u jednom danu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
www.srpskaradikalnastranka.org.rs

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da je budžet za 2022. godinu „prvi put u novijoj istoriji Srbije“ izglasan u jednom danu, kao i da za to nije zaslužna efikasnost Skupštine Srbije, već činjenica da se o predlogu Zakona o budžetu „faktički nije ni raspravljalo“.

„Besmislenost jednopartijske Narodne skupštine najbolje se pokazala kod ‘rasprave’ i usvajanja Zakona o budžetu za 2022. godinu. Srpska radikalna stranka negativno ocenjuje budžet za narednu godinu zato što se on suštinski ne razlikuje od prethodnog i što se u budžetu i dalje forsira finansiranje stranih kompanija koje u Srbiji otvaraju svoje pogone“, naveli su iz SRS u saopštenju.

U saopštenju se ističe da su budžetom „i ovaj put zaboravljeni“ domaći privrednici, posebno mala i srednja preduzeća, kao i poljoprivredna gazdinstva.

„Srpski radikali smatraju da je bilo neophodno da se u budžetu više pažnje obrati na standard gradjana, a posebno pitanje je kako se i kada planirao budžet kada javnost već mesecima zna i procente povećanja penzija i povećanja plata u javnom sektoru, ali i visinu minimalne zarade koji su juče zvanično usvojeni“, navodi se u saopštenju.

Iz SRS su zamerili i to što su najniža penzija i najniža zarada znatno ispod visine najniže potrošačke korpe „što će i dalje ugrožavati egzistenciju velikog broja porodica“.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x