SRS: Budžet za 2022. godinu prvi put u novijoj istoriji izglasan u jednom danu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
www.srpskaradikalnastranka.org.rs

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da je budžet za 2022. godinu „prvi put u novijoj istoriji Srbije“ izglasan u jednom danu, kao i da za to nije zaslužna efikasnost Skupštine Srbije, već činjenica da se o predlogu Zakona o budžetu „faktički nije ni raspravljalo“.

„Besmislenost jednopartijske Narodne skupštine najbolje se pokazala kod ‘rasprave’ i usvajanja Zakona o budžetu za 2022. godinu. Srpska radikalna stranka negativno ocenjuje budžet za narednu godinu zato što se on suštinski ne razlikuje od prethodnog i što se u budžetu i dalje forsira finansiranje stranih kompanija koje u Srbiji otvaraju svoje pogone“, naveli su iz SRS u saopštenju.

U saopštenju se ističe da su budžetom „i ovaj put zaboravljeni“ domaći privrednici, posebno mala i srednja preduzeća, kao i poljoprivredna gazdinstva.

„Srpski radikali smatraju da je bilo neophodno da se u budžetu više pažnje obrati na standard gradjana, a posebno pitanje je kako se i kada planirao budžet kada javnost već mesecima zna i procente povećanja penzija i povećanja plata u javnom sektoru, ali i visinu minimalne zarade koji su juče zvanično usvojeni“, navodi se u saopštenju.

Iz SRS su zamerili i to što su najniža penzija i najniža zarada znatno ispod visine najniže potrošačke korpe „što će i dalje ugrožavati egzistenciju velikog broja porodica“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
()
x