SNS prikupljao potpise za Vučićevu kandidaturu u crkvenim prostorijama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) prikupljali su potpise za kandidaturu Aleksandra Vučića za predsedničke izbore u Srbiji u porti crkve u selu Zablaće kod Čačka, u crkvenim prostorijama.

Potpisi su prikupljani u nedelju, odmah pošto je objavljeno da će se Vučić kandidovati na predsedničkim izborima.

Fotografiju na kojoj se vide građani koji daju svoje potpise u crkvenim prostorijama, objavili su pojedini lokalni mediji, a deljena je i na društvenim mrežama.

Gradski odbor Narodne stranke u Čačku osudio je prikupljanje potpisa za političku izbornu kampanji u crkvi, uz ocenu da je to “nepoštovanje srpskog naroda, pravoslavlja, crkve” i da je SNS time “napravio još jednu farsu”.

“Za deset godina ove vlasti svega smo se nagledali, pa i ovako nešto više ne iznenađuje. Dovesti opštinske overivače i notare u portu zablaćke crkve govori o moralu onih koji su to uradili. Zapravo govori o svemu osim o poštenju, hrabrosti, dostojanstvu i iskrenosti i tome koliko poštuju pravoslavlje”, rekla je novinarima potpredsednica čačaskog odbora Narodne stranke Violeta Marković.


Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Čačku saopštio je danas da potpisi za predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića nisu prikupljani u crkvi u Zablaću, već u prostorijama Parohijskog doma te crkve i istakao da se u tim prostorijama nalazi biračko mesto broj 83 na kome se sprovodi izborni proces godinama unazad, ali i druge političke aktivnosti.

SNS je u saopštenju naveo da je za nekoliko sati u nedelju u Čačku skupljeno više od 5.000 potpisa podrške Vučićevoj kandidaturi za predsednika Srbije.

Kako su naveli iz te stranke, fotografija sa prikupljanja potpisa, koja je objavljena u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, nastala ju prostoriji Parohijskog doma u selu Zablaće.

Tekst dopunjen nakon saopštenja SNS Čačak.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x