NBS: Plaćanje poreza Dina karticom bez provizije, rok za drugu ratu 15. maj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: NBS
Podelite vest

Narodna banka Srbije (NBS) podsetila je građane da druga rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu 15. maja i da je samo Dina karticom moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija.

Na šalterima Uprave je Dina karticom bez provizije, kako je precizirala NBS, moguće platiti porez na dohodak građana, na promet motornih vozila, na dohodak građana, na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Takođe, uz niske provizije Dina karticom mogu se izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, onima koji imaju podračune u Upravi za trezor i onima koji imaju račune u poslovnim bankama. Tako se mogu platiti računi za struju, računi beogradskog JКP “Infostan tehnologije”, JКP “Informatika” Novi Sad, Telekoma.

Porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR kôda uz pomoć mobilne aplikacije banke u kojoj građani Srbije imaju račun.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x