Predsednik Severne Makedonije u znak solidarnosti odveo u školu devojčicu sa Daunovim sindromom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Zvanični portal predsednika Severne Makedonije
Podelite vest

Vest da je predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski u znak solidarnosti lično odveo devojčicu sa Daunovim sindromom u školu, postala je viralna na društvenim mrežama.

Stevo Pendarovski je u Gostivaru posetio porodicu Embla Ademi, kao i osnovnu školu „Jedinstvo” u kojoj Embla pohađa nastavu.

Razgovarao  je sa Emblinim roditeljima o izazovima sa kojima se ona i njena porodica svakodnevno suočavaju, fokusirajući se na mogućnosti njhovog prevazileženja.

Pendarovski je ohrabrio i podržao roditelje u njihovoj borbi za zaštitu prava dece sa atipičnim razvojem i pozdravio brzu reakciju ombudsmana i odluku Komisije za zaštitu od diskriminacije da otvori postupak u slučaju Embla, prenosi zvanični portal predsednika Pendarovskog.

Ova poseta Gostivaru i porodici jedanaestogodišnje Emble Ademi dogodila se nakon što su se roditelji učenika žalili što njihova deca zajedno sa njom pohađaju nastavu.

Predsednik je odlučio da je, držeći je za ruku, sam odvede u školu. Njihove fotografije objavljene su i u stranim medijima, a za tviteraše je Pendarovski pravi heroj.

Foto: Zvanični portal predsednika Severne Makedonije

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x