Predsednik Saveta roditelja: Jako malo dece ispisano iz Ribnikara nakon tragedije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Predsednik Saveta roditelja u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru Igor Đorđevć izjavio je danas da je “jako malo dece ispisano” iz te škole nakon tragedije 3. maja, kada je učenik sedmog razreda ubio deset đaka i radnika obezbeđenja.

Đorđević je za RTS rekao da u isto vreme nije bilo izbegavanja te škole prilikom upisa budućih učenika, i da je za narednu školsku godinu više od 100 prvaka upisano.

On je rekao i da Savet roditelja ne odustaje od zahteva upućenog policiji da se utvrdi ko je odgovoran za objavljivanje spiska učenika koje je dečak K.K. navodno nameravao da ubije, kao i da im je rečeno da će taj zahtev biti ispunjen u “razumnom roku”.

Prema njegovim rečima, ulaz u školu iz Ulice Kralja Milutina, gde se tragedija dogodila, “biće zatvoren do daljeg”.

Na pitanje kakav je stav Saveta roditelja povodom pretvaranja dela škole u kome se dogodilo masovno ubistvo u memorijalni centar, Đorđević je odgovorio da roditelji preminule dece treba da odlučuju o tome.

Govoreći o obnovi škole, koja je počela danas, Đorđević je rekao da su počeli radovi na zidovima i podovima učionica, kao i unutrašnjoj stolariji i radijatorima.

“Svi su se složili da je to malo u ovom trenutku”, kazao je Đorđević i dodao da je predlog Saveta roditelja da se radi i fasada škole, da se proširi ulaz i srede toaleti.

On je rekao da očekuje da će radovi biti završeni do početka naredne školske godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x