Povodom Svetskog dana porodice Dveri najavile da će u Skupštini Srbije tražiti zabranu gej parade

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Pokret Dveri je, povodom Svetskog dana porodice koji se obeležio 15. maja, saopštio da vlast u Srbiji “umesto da radi na merama populacione politike svake godine radi na promiciji homoseksualzma, a na gej paradama učestvuju mnogi državni funkcioneri, od premijerke do ministara u vladi”.

“Srpski pokret Dveri ima jasan stav po pitanju LGBT zajednice – oni moraju imati ljudska prava i slobode koje im garantuje Ustav i zakoni i ne smeju biti diskriminisani ni po jednom osnovu. Ali Dveri jesu protiv promocije ideologije homoseksualizma i održavanja gej parade čiju ćemo zabranu tražiti i u Narodnoj skupštini”, navodi se u saopštenju.

Dveri podsećaju da u Srbiji svake godine umre 40.000 ljudi više nego što se rodi, a da po zvaničnoj statistici “više od polovine porodica ima jedno dete, 40 odsto ima dvoje, 6,7 odsto troje, dok u samo 1,4 odsto porodica ima četvoro ili više dece”.

“Jasno je da populaciona politika i mere koje se sprovode daju jako loše rezultate. Da bi se to promenilo, Srpski pokret Dveri je predložio konkretne mere, od kojih izdvajamo – progresivno smanjenje poreza na zarade prilikom stupanja u brak i za svako novorodjeno dete i smanjenje poreza na imovinu za porodice sa više dece”, navodi se u saopštenju.

Predlog Dveri je i da “prednost prilikom zapošljavanja na odgovarajuće stručno radno mesto na javnim konkursima, jednog člana porodice u kojoj nijedan član nije zaposlen, dečji dodatak za svako dete do navršene 18. godine života, kao i obezbedjivanje besplatnih udžbenika i užina za sve djake u Srbiji”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x