Sajam privrede u Tirani, po broju izlagača i posetilaca, predstavlja najznačajniju sajamsku manifestaciju u Albaniji koja će i ove godine okupiti izlagače iz više od 20 zemalja.

PKS: Srpski proizvodjači u Tirani predstavljaju nove tehnologije i inovacije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: PKS logo
Podelite vest

Proizvodjači iz Srbije, 22 firme iz sektora metalske i elektro industrije, prehrambene, hemijske i industrije tekstila i nameštaja predstaviće svoj proizvodni program na predstojećem 27. Medjunarodnom privrednom sajmu u Tirani koji se održava od 1. do 4. decembra, objavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Nastup srpske privrede na Nacionalnom štandu, na površini od 280 kvadratnih metara, organizovali su PKS i Razvojna agencija Srbije.

Sa ciljem da prošire poslovanje na albanskom tržištu, ojačaju već uspostavljene poslovne veze ili pronadju nove partnere, u Tirani će nastupiti: Jović servis i remont, Delta filter, Uniplast, Stantech, 9. septembar – Tissue Converting, Vlora comm, Milšped, Aleksandar MN, Trendtex, Bogutovo, Patent CO, Zlatiborac, Nelt, Pionir, Simpo, Budimka, Gebi DOO, Art ival, DPS Кlas, MIN Кomerc, Bramy i Кolarević.

Iz PKS je navedeno da je za srpsku privredu Albanija tržište sa značajnim mogućnostima, na kojem se beleži višegodišnji rast robne razmene. Istaknuto je da je tokom 2020. godine izvoz na tržište Albanije porastao za 10 odsto, uprkos problemima koje je poslovanju na globalnom nivou donela pandemija koronavirusa.
Tokom devet meseci ove godine zabeleženo je povećanje robne razmene izmedju Srbije i Albanije za 28 odsto u odnosu na isti period 2020.

Od januara do oktobra ove godine, razmena je bila vredna 186,9 miliona evra, za 41,8 miliona evra više nego tokom prvih devet meseci 2020. godine.  Za četvrtinu je povećan i izvoz, dok je uvoz uvećan za 41 odsto. Srbija je ostvarila i veći suficit u razmeni – iznosio je 94,1 milion evra, za 14,6 miliona više nego u istom periodu 2020. godine.

PКS je za svoje članice organizovala poslovne susrete sa najznačajnijim albanskim partnerima tokom sajma, a u okviru Evropske mreže preduzetništva (EEN), 2. i 3. decembra, biće organizovani međunarodni poslovni susreti.

Sajam privrede u Tirani, po broju izlagača i posetilaca, predstavlja najznačajniju sajamsku manifestaciju u Albaniji koja će i ove godine okupiti izlagače iz više od 20 zemalja.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x