Pešić: Igrači bili motivisani protiv Grčke

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: betaPhoto/Branislav Božić
Podelite vest

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je sinoć da je iza njegove selekcije veoma važna utakmica i pobeda protiv Grčke, u prvom meču na Akropolis kupu.

“Do sada smo radili puno na treninzima i pripremi za Mundobasket. U prvoj zvaničnoj utakmici moji momci su bili veoma motivisani. Nakon deset dana treniranja, bila nam je potrebna utakmica. Prijal ima je atmosfera u Atini”, rekao je Pešić, preneo je Košarkaški savez Srbije.

Košarkaši Srbije pobedili su u Atini selekciju Grčke sa 71:64 (16:13, 23:22, 18:14, 14:15), u prvom meču pripremnog Akropolis kupa.

Pešić je istakao da su njegovi igrači jako dobro branili kontranapade.

“Odlični smo bili u ovom segmentu, što nam je bio i prvi cilj i zadatak za ovaj period i ovu utakmicu. Samo šest poena iz kontre za tim koji odlično igra u tranziciji, to je odlično, komunikacije je bila odlična. Ako uložiš koncentraciju u odbranu, dobićeš dobre stvari na terenu”, dodao je on.

Selektor Srbije je rekao da broj izgubljenih lopti nije “alarmantan”, ali da o tome treba povesti računa.

“Pojačali smo igru na skoku nakon što je Grčka u ovom segmentu dominirala tokom prvog poluvremena. Kasnije smo to uspeli da iskontrolišemo i svedemo Grčku na tri poena iz druge šanse. Ovo je jako bitan meč za mlade igrače pre svega, ali i iskusne igrače poptu Bogdanovića (Bogdan). Vidno je da pojedini igrači moraju da se priviknu na igru u Evropi. Okrećemo se utakmici protiv Italije i ostalim utakmicama do Svetskog kupa”, zaključio je Pešić.

Srbija Akropolis kup završava danas protiv Italije, a taj meč se igra od 18.45.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x