Perišić: Rasim Ljajić proveo mirnu noć u UKC Niš

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mesto saobraćajne nesreće
Podelite vest

Zdravstveno stanje Rasima Ljajića, koji se nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru Niš  je stabilno i  proveo je mirnu noć, kazao je jutros direktor UKC Niš Zoran Perišić. Ljajić  je povređen juče oko 9 sati ujutru u teškoj saobraćajnoj nesereći  kod Ražnja, kada je  „ škoda superb“ za čijim je volanom bio Branko Gogić, koji je stradao u nesreći, skliznula s puta i prevrnula se.

“Najvažnije je da je Ljajić van žiotne opasnosti i iza  nas je mirna noć za njega. Svi parametri su stabilni, međutim nakon strahovitog udesa koji se desio, on ima ozbiljne povrede grudnog koša, takođe i povrede glave. Mi ćemo danas uraditi dodatnu dijagnostiku da bi videli da li je bilo dinamike sa njegovim povredama. Do sada urađane dijagnoze ukazuju da ne treba da razmišljamo o operativnom lečenju, ali to mora da se potvrdi dopunskom dijagnostikom, ” istakao je direktor UKC Zoran Perišić.

Odmah nakon nesreće u Niš su došli članovi Ljajićeve prodice, kao i nekolicina bliskih prijatelja i saradnika. O njegovom stanju se interesovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a u poseti je bila ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić, kao i državni sekretar ministarstva zdravlja Meho Mahmutović.

U nesreći  na autoputu Beograd – Niš, poginuo je Branko Gogić, predsednik Izvršnog odbora Socijal-demokratske partije Srbije, na čijem je čelu Rasim Ljajić. Gogić je od 1999. godine bio zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i bio je za volanom „škode superb“ kada je skliznuo s puta što je dovelo do prevrtanja vozila.

Tog jutra je Auto moto savez Srbije izdao saopštenje u kome se opominju vozači na dodatni oprez jer su kolovozi „vlažni i klizavi“.

Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Aleksincu ispituje uzroke nesreće.

“Usled destabilizacije “škode superb”došlo je do probijanja zaštitne ograde na autoputu Bepograd -Niš u traci prema Nišu, kada je došlo do sletanja vozila  na državni put drugog reda. Kako je došlo do destabilizacije utvrdiće veštaci, ali za sada nema sumnjivih okolnosti”, navodi se u saopštenju OJT Aleksinac.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x