Otvoreno pismo SDS Božiću: Koalicija ‘Dobro jutro Srbijo’ nije imala ni sekund predstavljanja na televiziji N1

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Igor Božić - Programski Direktor N1, foto: YouTube Dnevnik N1 printscren
Podelite vest

Izborne liste “Dobro jutro Srbijo” i “Dobro jutro Beograde” Socijaldemokratske stranke (SDS), Dosta je bilo i udruženja “Otete bebe” tokom predizborne kampanje “nisu imale ni sekund predstavljanja na televiziji N1”, saopšteno je iz SDS-a.

SDS u otvorenom pismu programskom direktoru televizije N1 Igoru Božiću navodi i da predstavnici te liste “nisu pozvani ni u jednu predizbornu debatu” koja je organizovana na toj televiziji, kao i da nisu dobili poziv ni za jedno gostovanje u bilo kojoj drugoj emisiji tokom predizborne kampanje.

“Posebno je skandalozno da je naša lista danima bila tema emisija u kojima su se upućivale optužbe da smo ‘falsifikovali potpise’, a da pri tom ni u jednu od tih emisija nije pozvan nijedan naš predstavnik, čime ste, suprotno svim pravilima novinarske etike, onemogućili gledaocima da čuju i drugu stranu”, navodi se u saopštenju.

Iz SDS-a navode da su, ukoliko je za pozive za gostovanje na toj televiziji kriterijum bio parlamentarni status, s obzirom da je SDS vanparlamentarna stranka, “tokom prošle predizborne kampanje najviše prostora imale liste koje tada nisu bile parlamentarne”.

U saopštenju se dodaje da je, ukoliko je kriterijum bio rejting, odnosno rezultati prošlih izbora, koalicija “Dobro jutro Srbijo” ima “približno isti rezultat kao neke druge izborne liste” koje su pred ove izbore imale prostor u emisijama, predstavljanju u TV dnevnicima i u debatama.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x