Otkazani dočeci Nove godine 13. januara u Nišu i Čačku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google Street View printscreen
Podelite vest

Otkazan je doček Nove godine po Julijanskom kalendaru na gradskom trgu u Čačku, zbog izrazito nepovoljne epidemiološke situacije, saoštili su danas organizatori.

Za doček Nove godine 13. januara na gradskom trgu u Čačku bio je najavljen koncert folk pevačice Vesne Zmijanac, u organizaciji Grada Čačka i gradskog Doma kulture.

“Doček Nove godine 13. januara na gradskom trgu se otkazuje zbog preventivnih razloga i u cilju zaštite zdravlja gradjana”, navodi se u saopštenju organizatora.

Rukovodilac Radnog tima za praćenje epidemije u Čačku epidemiolog Mihajlo Luković rekao je ranije da je povećanje broja zaraženih Čačana virusom korona registrovano od 23. decembra, a da se “prava eksplozija” novozaraženih dogodila posle praznika.

Direktor Opšte bolnice u Čačku Miroslav Sretenović rekao je da u narednom periodu veliki problem može predstavljati potencijalno zaražavanje velikog broja zdravstvenih radnika, što bi značilo da oni ne bi mogli da budu na svojim radnim mestima u trenutku kada se beleži ogroman broj novozaraženih osoba.

“Beleže se rekordni brojevi novozaraženih u Čačku, ali je dobro što broj hospitalizovanih nije povećan”, rekao je Sretenović novinarima.


Najavljeni doček Srpske nove godine u Parku Svetog Save, otkazan je zbog nepovoljne epidemiološke situacije, potvrđeno je u najvećoj gradskoj opštini Medijana, koja tradicionalno organizuje proslavu. Prethodno je najavljeno da će Nišlije u gradskom parku  uveseljavati Anđelina Vujović.

Prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije GO Medijana nije dobila odobrenje za održavanje tradicionalne kulturne manifestacije “Doček Pravoslavne nove godine”.

“Koncert koji je trebalo da bude održan 13. januara, odlaže se do daljeg zbog nepovoljne epidemiološke situacije u Gradu Nišu”, piše u zaključku dostavljenom ovoj niškoj opštini.

Gradski štab za vanredne situacije je ovu odluku doneo na sednici koja je održana danas, a postupajući po zahtevu GO Medijana. Termin održavanja koncerta biće naknadno saopšten.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x