Sindikat Sloga: Vučićevi komentari o radnom vremenu opasni i uvredljivi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Sindikat Sloga zvanična stranica
Podelite vest

Predsednik sindikata “Sloga” i poslanik sa liste Stranke slobode i pravde (SSP) Željko Veselinović ocenio je danas da su izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o mogućnosti skraćivanja radnog vremena i radne nedelje “opasne i uvredljive”.

“Predsednik Vučić svojim izjavama odbacuje ne samo međunarodne primere koji podržavaju kvalitetniji život radnika, već i svaku mogućnost unapređenja radnih uslova u Srbiji. Kada izjavljuje da ‘dok je on predsednik, od sedmočasovnog radnog vremena nema ništa’, on time ignoriše činjenicu da nedeljom ne radi skoro ništa u većini evropskih zemalja, gde slične prakse postoje i u našem okruženju, poput Crne Gore i Makedonije”, naveo je Veselinović u saopšenju.

Dodao je da mnoge zemlje smanjuju radnu nedelju na 35 sati, što dokazuje da se efikasnost može održati uz bolje uslove za radnike. Veselinović je istakao da je “posebno problematičan” deo izjave predsednika vezan za čarter letove na Maldive i Sejšele.

“Kada predsednik ironično predlaže čarter letove na Maldive i Sejšele za sve građane, zanemaruje činjenicu da na takve destinacije najčešće idu upravo oni koji učestvuju sa njim u vlasti i koji parazitiraju godinama na račun osiromašene radničke klase u našoj državi. Većina radnika u Srbiji radi za minimalac i bori se da preživi svakodnevno, dok se privilegovani slojevi društva obasipaju luksuzima”, rekao je Veseliniović.

Po njegovim rečima, sindikat “Sloga” će nastaviti da se bori za prava radnika, uključujući zabranu rada nedeljom i smanjenje radne nedelje na 35 sati i neće odustati dok ne postigne bolje uslove za sve radnike u Srbiji.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x