Osmoro mrtvih i 13 ranjenih u oružanom napadu u selu Dubona kod Mladenovca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.mup.gov.rs
Podelite vest

Sinoć pre ponoći u selu Dubona kod Mladenovca u oružanom napadu 21-godišnjeg U.B. poginulo je osmoro ljudi, dok je 13 ranjeno.

Napad je počeo u selu Dubona, kada je iz automobila u pokretu mladić počeo da puca iz automatske puške, a nakon toga pucao je i u selu Malo Orašje i Šepšin.

Mediji su javili da je pokrenuta akcija potrage za osumnjičenim, “Vihor”, kao i da je raspisana poternica i za njim traga više od 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ranjeni su prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra u Beogradu, Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović” i Opštu bolnicu “Sveti Luka” u Smederevu.

Dvoje operisanih u KBC “Dragiša Mišović” su životno ugroženi, osmoro iz Urgentnog centra u Beogradu su stabilno, dok je u Smederevu četvoro preminulo, dve osobe su tranportovane u Beograd, a troje je operisano, preneli su mediji.

Oružani napad u Duboni je drugi po redu masovni zločin u protekla tri dana.

Sumnja se da je pucao iz automatske puške i pištolja. Prvo je  na jednoj poziciji izašao iz automobila u kom se nalazio i ispalio rafal u grupu ljudi koja je sedela oko logorske vatre na pikniku.

Vratio se u automobil, došao do druge pozicije udaljene nekoliko kilometara dalje i izašao iz automobila i pucao u četiri osobe koje su nameštale kapiju na dvorištu i na kraju je opet seo u automobil. Odvezao se ka centru sela Dubona i opet pucao.

U sredu, 3. maja, u jutarnjim časovima trinaestogodišnji učenik beogradske Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” došao je naoružan u školu i ubio osmoro đaka i radnika obezbeđenja, a sedmoro je ranjeno.

Dečak K. K. je priveden, a oružije kojim je pucao, kao i jedno koje mu je pronađeno u rancu sa četiri Molotovljeva koktela, je zaplenjeno.

Zbog tragedije u školi “Vladislav Ribnikar” od petka do nedelje u Srbiji su proglašeni dani žalosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x