Obradović (Dveri): Održavanje Evroprajda moglo bi biti iskorišćeno za iniciranje ‘Majdana’ u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da bi eventualno održavanje LGBT manifestacije Evroprajd, uprkos najavljenoj zabrani, moglo biti iskorišćeno za “iniciranje novog ‘Majdana’ u Beogradu” i za “dovodjenje na vlast žuto-zelenih” koji su, po njegovim rečima, spremni da ispune kompletnu okupacionu agendu.

Obradović je u pisanoj izjavi ocenio da najava organizatora Evroprajda da će i pored zabrane, više od 15.000 pripadnika LGBT zajednice i “njihovih političkih prijatelja iz Evrope i sveta” doći u Beograd 17. septembra, predstavlja “drsku provokaciju većinske Srbije koja se tome protivi”.

“Država ovih dana trpi ogromne pritiske iz Vašingtona i Brisela da Evroprajd mora biti održan po svaku cenu, a Vlada Srbije u tehničkom mandatu, uprkos odluci da Evroprajd bude otkazan, i dalje pregovara s organizatorima o njegovom održavanju. MUP još uvek nije doneo zvaničnu odluku o zabrani Evroprajda i o tome obavestio organizatore, što nam govori da su pritisci iz inostranstva urodili plodom”, upozorio je Obradović a prenele Dveri.

Ocenio je da “poziv” ambasadora SAD u Beogradu Kristofera Hila da Srbija udje u NATO, “potvrdjuje da su priznanje lažne države Kosovo, uvodjenje sankcija Rusiji, održavanje Evroprajda i NATO deo iste okupacione agende”.

“Ukoliko aktuelna vlast ne pristane na ovaj okupacioni paket do 17. septembra, onda Evroprajd može biti iskorišten za iniciranje novog ‘Majdana’ u Beogradu, sa ciljem da se na vlast dovedu žuto-zeleni koji su spremni da ispune kompletnu okupacionu agendu”, naveo je lider Dveri.

Obradović je dodao da je “posebno opasna” najava dela opozicije da će u slučaju otkazivanja Evroprajda u Beogradu organizovati protest koji, po njegovim rečima, neće biti ništa drugo nego maska za održavanje gej parade i potencijalni beogradski ‘Majdan’ sa preko 15.000 stranaca u centru Beograda.

“Jedini mogući odgovor većinske Srbije je nova narodna litija na koju ćemo izaći svi koji smo za odbranu suverenosti, porodice i tradicije, bez obzira na stranačke i druge razlike”, naveo je Obradović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x