Musaka od onoga što se nađe u zamrzivaču

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Živela zimnica, zamrzivači i sve ostale kućne zalihe – kliču ovih dana svi oni koji se drže naše tradicije u ishrani koja podrazumeva, ako ne svinjče ili tele u zamrzivaču, ono bar džak-dva pečene, seckane, upržene i sveže paprike, gajbu-dve paradajza ucelo ili poluprerađenog i po koju kesu boranije, graška, tikvica, karfiola i ostalog povrća i voća, kao i pun špajz ili podrum konzervisanog voća i povrća.

Skučenih mogućnosti – čitati, uz smanjen izbor namirnica, snalazimo se ovih dana kako znamo i umemo, ne želimo li da dane provodimo u redovima ipred marketa, u strahu da će nas zaskočiti korona.

Recept koji sledi nastao je po principu: šta se našlo u zamrzivaču. Trebalo je da bude sos za špagete, ali je na kraju ispala vrlo ukusna, mada malo sirotinjska musaka.

Dakle, izdinstala sam glavicu crnog luka pa dodala šaku mlevene junetine – možda 250 gr, još malo prodinstala, stavila nekoliko grama ljutkaste aleve i kašičicu kurkume pa dodala baren karfiol iseckan na deblje listove, jedno 400gr. Prelila sam umućenim jajetom i jogurtom, čemu sam dodala šoljicu vode. Zapečeno u rerni… prste da poližeš.
Komotno možete dodati i šoljicu pirinča, možete i njega prethodno poluobariti.

Služiti uz salatu iz špajza: neke od paprika koje smo jesenas spremali na milion dovitljivih načina, kisele krastavčiće, paradajz iz flaše u koji je naseckan crni luk, barenu suvu papriku sa prazim ili belim lukom…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
()
x