Mitrović (Pink) REM-u: Revoluciju veštačke inteligencije ne možete zaustaviti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović odgovorio je danas na mreži X (Tviter) Regulatornom telu Srbije za elektronske medije (REM) koje je zabranilo emitovanje njegovog satiričnog programa navodno napravljenog uz pomoć veštačke inteligencije.

On je napisao da je REM ovom odlukom “načinio civilizacijksi presedan”.

“Verujem da se ova zabrana ne odnosi samo na satiru ‘ludog Žeksa’, već i na potencijalnu AI satiru Stevana Sremca, Branislava Nušića i ostalih ljudi slobodnog duha, koji svako u različitim epohama, prepaše i prestraviše mnoge”, napisao je Mitrović.

Dodao je da se “ne uzbuđuje mnogo” jer ga “zabrane samo inspirišu”.

“Pored toga što sam razvio tehnologiju koja će svetu biti poznata tek za tri do šest meseci, reših da REM-u i Oliveri Zekić odgovorim na način kojim treba da shvate da nema tih zabrana koje mogu sprečiti brzinu tehnološke, TV i video AI revolucije u kojoj sam trenutno jedan do svetskih lidera”, napisao je Mitrović na mreži X.

On je poručio “onima koji su ga se uplašili”, da ga “šibnu na Mesec, pa da možete lepo da se opustite u ambijentu inkvizicije i Srednjeg veka jer je tako svakako bolje za nas koji definitivno ne pripadamo ovoj sumornoj represivnoj epohi”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x