Ministarka prosvete: Preispitaćemo član pravilnika da roditelji podnose prigovor protiv nastavnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Insajder Video printscreen
Podelite vest

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović najavila je da će biti preispitan član pravilnika kojim se precizira da većina roditelja đaka istog školskog odeljenja podnosi prigovor na rad nastavnika, psihologa i pedagoga.

“Radna grupa za izradu Pravilnika o ocenjivanju u osnovnoj školi, u kojoj su pored nastavnika Ministarstva prosvete i predstavnici Društva direktora, Zajednice muzičkim i baletskih škola, kao i reprezentativnih sindikata u prosveti, još jednom će preispitati rešenje predviđeno članom 5”, rekla je Đukić Dejanović za današnji list Politika.

“Osluškujemo i eho škola o primeni ovog člana”, rekla je ona.

“Sve će nam to pomoći da sagledamo opravdanost i intenciju ove mere, a najvažnije je da odluka koja bude doneta bude u najboljem interesu učenika i zaposlenih”, poručila je Đukić Dejanović.

List podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije izneo jasan stav da nije posao roditelja da vode škole, da se mora verovati u učitelje, nastavnike, profesore i zamolio nadležne da još jednom razmisle, možda i njega upute, da mu objasne, zašto nije u pravu.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x