LSS: Lanad nisu napuštena – MOLIMO DA IH NE UZIMATE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Sredinom maja i početkom juna, u naša lovišta na svet dolaze najbrojnije prinove-lanad, kako bi ih sačuvali moramo da se pridržavamo nekih pravila koja možda i ne poznajemo. Iz Lovačkog saveza poručuju da sačuvamo lanad.

Potomstvo srneće divljači je prvih dana života vrlo ranjivo i skriveno u poljima i šumama. Priroda im je pružila savršenu boju koja ih krije o predatora. A i njihovo instiktivno ponašanje je takvo-leže priljubljeni iz tlo i ne pomeraju se.

„Mnogi neupućeni ljudi iz najbolje namere naprave najveću grešku. Kada u prirodi nađu lane, pomisle da je ono napušteno i uzmu ga i ponesu kući. Na žalost većina lanadi zbog loše i neuslovne ishrane ugine u zarobljeništvu prvih dana“, kažu u Lovačkom savezu Srbije.

Poslednjih godina da na žalost i pojedini lovni radnici i lovci u želji za nekakvom popularnošću na društvenim mrežama namenski traže lanad, uzimaju ih u ruke i slikaju se, poziraju sa njima, što je za svaku osudu, kažu u LSS.

Njihova preporuka je jasna, a oni mole sve ljude koji budu u prilici da sretnu lane postupe na ovaj način.

„Ako naiđete na lane, ne prilazite preblizu, ne dodirujte ga. Srna je u blizini svakako, ono nikako nije napušteno. Čim ojača za koji dan, ono će redovno biti uz srnu“, poručuju iz Lovačkog saveza Srbije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
()
x