Tradicionalni 40. Sabor lovaca održan na Zlatiboru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Tradicionalni Sabor lovaca Srbije je ove godine održan 19. i 20. februara 2022. godine. To je bilo jubilarno čestrdeseto okupljanje lovaca na Zlatiboru.

Oko 300 učesnika okupilo se na lovačkoj manifestaciji. Mnogi lovci su stalni gosti zlatiborskog sabora ali je bilo onih i koji su prvi put prisustvovali.

Tokom prvog dana sabora organizovana su takmičenja u disciplinama gađanja pokretne mete vuka, nepokretna mete srndaća, glineni golubovi, nepokretna kružna meta 300 metara. U takmičarskom delu programa na strelištu u Zovi postignuti su sledeći rezultati: prvo mesto u gađanju mete vuka osvojio je Zoran Marinković iz Grotske, u gađanju nepokretne mete srndaća Saša Raković iz Arilja, glinene golubove najbolje je gađao Darko Đorđević iz Osipaonice, a u lovačkom višeboju najbolji je bio Aleksandra Čumić iz Čajetine. Prvo mesto u pucanju u kružnu metu na 200 metara osvojio je Petar Novaković iz Užica, a sa 300 metara najbolji je bio Radomir Živanović.

Hajka na vuka održana je u nedelju 20. februara. Zbor učesnika lova bio je na strelištu Zova ispred lovačkog doma. Naravno, neizostavni su bili i lovački specijaliteti, poput gulaša, za koji svaki lovac ima svoje tajne pripreme.

Još od 1982. godine, udruženje lovaca iz Čajetine organizuje Sabor lovaca Srbije. Manifestacija je izuzetno posećena kako od strane naših lovaca, tako i od ljubitelja lova iz Nemačke, Slovenije, Austrije, Makedonije, Bugarske i Republike Srpske.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x