LOVCI u borbi protiv koronavirusa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vidi Srbiju
Podelite vest

U Domu zdravlja Niš danas je u saradnji Ministarstva zdravlja Srbije i Lovačkog saveza Srbije organizovana akcija vakcinacije lovaca, a ta akcija će sutra biti nastavljena u Kragujevcu i potom za dva dana u Beogradu i Novom Sadu.

115 niških lovaca na čelu sa predsednikom Lovačkog saveza Srbije Bratislavom Ćirkovićem primili su danas prvu dozu vakcine i dali svoj doprinos borbi protiv koronavirusa.

Lovci su birali jednu od četiri dostupne vakcine, svi su organizovano došli u niški Doma zdravlja.

Niš uz Beograd i Užice prešao je granicu od 50% vakcinisanih građana, ta brojka raduje niške lekare kao i samog direktora Doma zdravlja Milorada Jerkana koji je zadovoljan odazivom niških lovaca.

Predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković kaže da je opšte poznato da su lovci grupacija visokoodgovornih ljudi a savez visokoodgovarna organizacija. Danas su se lovci vakcinisali u Nišu, sutra u Šumadiji a zatim slede Beograd i Novi Sad.

“Dugujemo zahvalnost državnom vrhu, pre svega predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer danas imamo na raspolaganju čak četiri vakcine, za dobru organizaciju zaslužan je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. LSS će i u narednom periodu davati doprinos borbi protiv koronavirusa i nadamo se da se ovoj pošasti bliži kraj. Mi ćemo nastaviti da radimo u služni lovaca i u službi prirode a sve pod okriljem našeg ministarstva poljoprivrede”, rekao je Ćirković.

Pored lovaca, danas su se vakcinisali i lovočuvari i svi ostali radnici u lovstvu. Pored velikog broja lovaca i lovnih radnika koji su se već vakcinisali Ćirković poziva i sve ostale da ako su u mogućnosti dođu na neki od punktova i vakcinišu se.

“Ja sam se odlučio za Fajzerovu vakcinu i da sam primio neku drugu ne bih pogrešio. Važno je da se svi vakcinišemo i damo doprinos borbi protiv koronavirusa. Ovo je najboji način a smernim ponašanjem dodatno ćemo ubrzati poboljšanje situacije, koja u ovom trenutku obećava”, rekao je Ćirković.

Lovci su se i na nacionalnom nivou organizovali čitavu godinu unazad, kako bi pomogli u prevazilaženju problema tokom pandemije. Mi smo u Lovačkom savezu Srbije uradili sve da ublažimo negativne efekte koje je korona ostavila na lovačka udruženja i lovstvo.

“Radimo puno svakoga dana da podignemo brigu o lovcima i lovištima na najviši nivo. Korona nam je malo otežala posao ali smo još odlučniji da srpsko lovstvo ostane među najtrofejnijim i najuspešnijim i van granica Evrope. Vakcinacija je naš način da budemo bolji, odgovorniji. Hvala lovcima koji su se odazvali pozivu na vakcinaciju, jer ćemo se samo na ovaj način pre vratiti tamo gde smo i prirodi potrebni – u naša lovišta”, završio je Ćirković za Niške Vesti.

Niško udruženje lovaca broji više od 1000 članova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x