Lovački savez Srbije obeležio veliki jubilej

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Ilustracija Foto: Pixaby.com

Lovački savez Srbije obeležio je 125 godina od osnivanja, a povodom značajnog jubileja dodeljena su najviša lovačka odlikovanja državnim institucijama sa kojima to udruženje, koje broji 85.000 lovaca, ima dobru saradnju i zajedničke ciljeve.

Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koje je resorno zaduženo za lovstvo, dodeljeno je priznanje, a dobitnici plaketa tog udruženja su i Skupština Srbije, MUP i Ministarstvo odbrane.

Obeležavanju jubileja Lovačkog saveza Srbije na svečanosti u Domu garde Vojske Srbije, osim članova Saveza i predstavnika institucija kojima su dodeljena priznanja, prisustvovali su i predsednici lovačkih saveza Bugarske i Makedonije i predstavnici lovačkih saveza iz Hrvatske i Republike Srpske.

Predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković rekao je da je to udruženje jedno od najstarijih udruženja građana u Srbiji čija je misija – zaštita prirode, puna lovišta, očuvanje i unapređenje staništa divljači u Srbiji.

“Lovci su balans koji drži biološku ravnotežu, da nije lovaca divljač ne bi opstala. Neretko smo tu da pomažemo i kada su u pitanju razne nepogode i nesreće“, rekao je Ćirković.

Lovački savez Srbije osnovan je 13. oktobra 1896. godine na zboru lovaca u selu Brzanu kod Lapova, u privatnom lovištu kralja Milana Obrenovića koji je izabran za počasnog predsednika udruženja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x
()
x