Kultni novosadski pank bend Pekinška patka nastupa u podmlađenom sastavu u Zemunu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Natalija Marinkovic printscreen
Podelite vest

Kultni novosadski pank bend “Pekinška patka” nastupiće u podmlađenom sastavu u klubu “Fest” u Zemunu, u četvrtak, 13. aprila.

“Pekinška patka” je podmlađena sa tri nova člana, a od originalne postave tu su gitarista Sreten Kovačević Sreta i bubnjar Laslo Pihler Cila, osnivači Pekinške patke, navodi se u saopštenju za javnost.

“Okupili su novu mladu ekipu oko sebe i iznova poderali rok. Realizacija projekta ‘Čovek Patka’ počela je ekskluzivnim koncertom u klubu ‘Fabrika’ u Novom Sadu 2022. godine, a rezultirala i knjigom o nastanku benda i pričama koje su pratile ovaj jugoslovenski kulturni fenomen”, piše u saopštenju.

Podseća se da je “Pekinška patka” krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog veka bila poznata po “ekscentričnim i skandaloznim” nastupima koji su izazivali “iznenađenje i šok” kod publike, a “zbunjenost i gađenje kod establišmenta i malograđana”.

Hitovi benda Pekinška Patka “Bolje da nosim kratku kosu” (1980) i “Biti ružan, pametan i mlad” (1979) do danas su ostali poruke kojima se izražava “bunt i generacijski jaz”, podseća se u saopštenju.

“Pekinška Patka” ponovo dere!

Misija nove postave benda je da prenese energiju novim generacijama, podseti savremenike ‘kako je to nekada bilo’ i istovremeno afirmiše pank i rok muziku.

Svirka u Zemunu je prvi zvanični nastup benda posle nastupa na muzičkom festivalu Egzit (Exit) u Novom Sadu, 2008. godine.

“Pekinška patka” osnovana je 1978. godine u Novom Sadu, a frontmen benda bio je Nebojša Čonkić Čonta.

Objavili su dva studijska albuma, “Plitka poezija” (1980) i “Strah od monotonije” (1981).

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x