Kovačević (Nova D2SP): Nema reforme EPS-a na način kako to zamišlja ministarka Đedović

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: EPS.rs
Podelite vest

Predsednik Nove-Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević ocenio je danas da ne može da bude realizovana nikakva reforma Elektroprivrede Srbije (EPS) na način kako to zamišlja ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

“Osnovni razlog je što su sindikati EPS-a sumnjičavi prema stvarnom cilju reformi i autoritetu ministarke rudarstva i energetike jer ne veruju u njenu kompetenciju, a boje se i gubitaka radnih mesta. Korporatizacija nije najsrećniji model koji pristaje srpskom društvu, već su to mala i srednja porodična preduzeća, pa je i to dodatni razlog za neuspeh”, naveo je Kovačević u saopštenju.

Zbog toga, kako je dodao, nikakav novi Nadzorni odbor EPS-a sa vrhunskim stručnjacima za energetiku iz zemlje i sveta neće biti efikasan za nametanje reformi koje nepoverljivi radnici treba da sprovedu.

Kovačević je rekao da obećano povećanje plata radnicima EPS-a za šest odsto u takvom ambijentu takođe ne pomaže, pa ga treba shvatiti samo kao sigurni trošak koji neće doprineti odobrovoljavanju zaspolenih.

Predsednik Nove D2SP je predložio osnivanje novog modernog javnog preduzeća u koje bi se prenela sva imovina EPS-a.

“U novoosnovano preduzeće treba pozvati sve radnike i profesionalce kojima reforme ne padaju teško”, naveo je Kovačević.

On smatra da bi samo na ovaj način budućnost energetskog sistema Srbije bila oročena na siguran uspeh.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x