Komadi betona sa nadvožnjaka pali na automobil producenta iz Niša (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beton na krovu automobila Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Tri betonska komada odvalila su se sa nadvožnjaka na autoputu Beograd – Niš kod Trupala i pala na automobil u pokretu prducenta Olivera Paunovića u kojem je bio sa maloletnim sinom. Oglasilo se saopštenjem javno preduzeće  “Putevi Srbije” koje je priznalo da betonski delovi jesu otpali sa nadvožnjaka. Paunovićev advokat najavljuje tužbu.

 

 

Bezbrižna vožnja autoputem umalo nije završila tragično kada su komadi betona počeli da padaju “s neba”.  Bili su različite veličine, najveći  –  težak između 5 i 6 kilograma.

“Vraćao sam se sa Malčanske petlje prema deonici Niš-Jug i kad sam se isključio sa auto-puta za Vranje, dakle ispod nadvožnjaka, počelo je da puca sa svih strana. Mislio sam da neko puca na mene, prvo je što mi je palo na pamet. Onda i da neko možda baca kamenje sa nadvožnjaka. Na auto su pala tri kamena, a to sam video tek kad sam stao, nakon 10-15 sekundi. Prvi je udario u šoferfajbu, srećom nije po sredini, nego pri vrhu,  tako da je samo tu napravio rupu. Drugi, težak nekih 5-6 kg. udario je u panoramski krov i da nije bilo zaštitne panorame direktno bi pao na moje dete koje je baš tu sedelo. Treći je udario u zadnji deo automobila.”, svedoči Oliver šta je doživeo u subotu, 11. februara oko 15 sati.

Foto: Srbija Vesti

Da su betonski delovi sa nadvožnjka pali na Paunovićev automobil potvrdili su iz javnog preduzeća “Putevi Srbije”, nakon što su dobili izveštaj saobraćane policije koja je izašla na lice mesta.  U saopštenju piše da je “došlo do odvajanja zaštitnog sloja betona sa konstrukcije nadvožnjaka, te da su dežurne ekipe postavile privremenu saobraćajnu signalizaciju, koja se dva dana nakon nesreće zaista nalazi na ovom delu puta.

Radova na sanaciji nadvožnjaka  za sada nema, a procena štete na automobilu je oko 10 hiljada evra.

Foto: Srbija Vesti

Kao advokat Olivera Paunovića, Milena Vakić je potvrdila da će podneti tužbu za naknadu materijalne i nematerijalne štete i ističe da je u trenutku nesereće u vozilu bilo maloletno lice. Ona je takođe najavila da se razmišlja i o pokretanju sudskih postupaka protiv odgovornih lica, mada na sreću, u ovom incidentu nije bilo povređenih.

Inače, automobil Olivera Paunovića je folksvagen tiguan iz 2020. godine. On je  za Srbija Vesti naglasio da  je sreća u nesreći i to što je auto bio novijeg datuma i iz klase robusnijih, jer da je bilo drugačije i ishod je mogao biti mnogo, mnogo gori.

Saopštenje JP “Putevi Srbije”

JPPS SAOPSTENJE 11 02 2023 (2)

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x