Kisić: Srbija otvara nova radna mesta i smanjuje stopu nezaposlenosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Foto: (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić rekla je danas da Srbija uspeva da, uprkos brojnim izazovima, otvara nova radna mesta i da smanjuje stopu nezaposlenosti.

Ona je, prilikom dodele ugovora korisnicima subvencije za samozapošljavanje u Beogradu, rekla da je stopa nezaposlenosti u maju 2022. godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, manja za 17,7 odsto, a da je ta stopa na nivou Beograda manja za čak 25,4 odsto.

Kisić je rekla da su subvencije za samozapošljavanje dale izuzetne rezultate, zbog čega su ove godine finansijska sredstva za njihovu realizaciju povećana, saopštio je njen kabinet.

„Subvencije za pokretanje sopstvenog posla ove godine dobilo je 50 nezaposlenih lica u Beogradu, za šta je, zajedničkim sredstvima države i Grada Beograda, izdvojeno 16 miliona dinara“, rekla je Kisić.

Dodala je da je „zadovoljstvo biti sa kreativnim, mladim ljudima, koji započinju sopstveni biznis, a da je država tu da im pomogne da ostvare svoje snove i da im da početni vetar u leđa“.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x