Izraelske kopnene snage preuzele kontrolu nad ispostavom Hamasa u Gazi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(AP Photo/Ohad Zwigenberg)
Podelite vest

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su jutros da su kopnene snage “preuzele kontrolu nad ispostavom Hamasa u Gazi”.

Izraelska vojska je navela da je ispostava bila opremljena “posmatračkim punktovima, objektima za obuku terorističkih operativaca, kao i terorističkim tunelima”, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Kako se dodaje, u operaciji je “eliminisan veći broj terorista”.

IDF su saopštile da su tokom poslednjeg dana izraelski borbeni avioni gađali “oko 450 ciljeva, uključujući vojne komplekse, osmatračnice, protivtenkovske punktove”.

Vrhovni rabin Srbije Isak Asiel izjavio je da sam broj žrtava ne određuje moralnost ili legitimnost vojnih operacija i da palestinski izveštači preteruju kad javljaju o broju žrtava.

“Od 1.400 mrtvih na strani Izrela u napadu Hamasa 7. oktobra, 1.100 su bili nevini civili, mnogi od njih žene, deca i starije osobe, kao i 229 kidnapovanih civila”, rekao je Asiel u intervju za list Politika.

Kako je naveo, “svako takvo ubistvo predstavlja akt ubistva s predumišljajem”.

“Porediti slučajne žrtve među civilima tokom legitimne samoodbrane od terorizma s ciljanim ubijanjem nedužnih civila, slično je poređenju leka sa otrovom”.

Prema njegovim rečima, “i jedno i drugo može da vodi ka smrti, ali je u prvom slučaju to tragičan, ponekad predviljiv, uzgredi efekat, dok je u drugom to direktno nameravani rezultat”.

“U jasnoj suprotnosti s načinom rada terorista – ubiti što više nevinih Jevreja, ne birajući sredstava – stoji činjenica da ubijeni palestinski civili nisu bili nameravane mete izraelskih antiterorističkih napora”, rekao je Asiel.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x